Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Pandemilag, regeringens senaste besked och Folkhälsomyndighetens nationella råd – det är mycket att förhålla sig till innan träningen kan börja. Vi försöker räta ut frågetecken med hjälp av Region Gotlands smittskyddsläkare Maria Amér.
 
Dags att plocka fram resultatrapporter, årsredovisningar och andra handlingar igen. Idrottsföreningar och specialidrottsförbund kan ansöka om kompensationsstöd för kvartal 4, 2020. Ansökan är öppen mellan 15 januari och 26 januari.
 
Träna gärna utomhus – så länge du inte riskerar att sprida smittan. Folkhälsomyndigheten förtydligar nu Regeringens rekommendationer. – Ett skönt besked. Det vilar nu ett stort ansvar på alla som vill idrotta, säger Bo Ronsten.
 
Regeringen föreslår att idrotten tillförs 335 miljoner extra i statligt stöd. Stödet omfattar januari och februari 2021 och kommer att fördelas enligt samma principer som tidigare krisstöd.
 
Regeringen har idag på en pressträff meddelat skärpta restriktioner under en månad. All verksamhet inom stat, kommuner och regioner bör stängas omedelbart till och med den 24 januari 2021.
 
Klirr under föreningsjulgranen, 109 gotländska föreningar får dela på 299 000 kronor. Swedbank och dess ägare Sparbanksstiftelsen Alfa står för stödet.
 
Enligt de nya nationella råden från 14 december får barn födda 2005 eller senare delta i enstaka matcher eller tävlingar. Men vad är en enstaka match?
 
När Folkhälsomyndigheten nu skriver om de allmänna råden till nationella föreskrifter är honnörsorden fortfarande personligt ansvar och sunt förnuft. Träning under smittsäkra former och om möjligt utomhus tillåts även för de som är 16 år och äldre.
 
Vem har sagt att en barr inte gör sig i digital form så här i decembermörkret? Visbygymnasterna tar sina ungdomar ut på nätet för att tävla. Funkar perfekt med domare runt om i landet för att bedöma gymnaster i Visby.
 
Glädjande besked, den gotländska idrottsgalan blir av – men i lite annan förpackning. På grund av risken för smittspridning blir festkvällen ett digitalt liveevent. Idrottsgalan kan följas av hela Gotland på helagotland.se.
 
I dag har idrottsföreningar runt om i landet fått besked om hur mycket pengar de får i kompensationsstöd. På Gotland får 23 föreningar en summa baserad på hur stor förlust de gjort i förhållande till sin omsättning.
 
Med anledning av rådande smittläge har tävlingskommittén i Region Öst tillsammans med den operativa ledningen i respektive distrikt och dess tävlingskommittéer beslutat att pausa allt serie- och matchspel till den 31 december.
 
Region Gotland skjuter till ytterligare en miljon kronor i coronastöd för de gotländska idrottsföreningarna. Ansökningen är öppen mellan 17 november och 2 december och gäller perioden 1 oktober till och med 31 december 2020.
 
Regeringen skärper tonen för att begränsa smittspridningen. Gränsen för allmänna sammankomster sänks från 50 personer till åtta. Beslutet ska träda i kraft den 24 november och gälla till 24 december men kan förlängas.
 
I dag meddelade Folkhälsomyndigheten att i samråd med smittskyddet på Gotland införa de allmänna skärpta råden. Idrottsrörelsen anpassar sig för att inte bidra till ökad smittspridning. Detta gäller till och med 10 december, men kan förlängas.
 
12

Vill ni bli medlem i Idrotts Kamraterna Rauk kontakta oss.

Vill ni vara med och engagera er i Idrotts Kamraterna Rauk, kontakta oss.

Har ni ideér om olika arrangemang, kontakta oss.

Postadress:
Idrotts Kamraterna Rauk - Varpa
Österbyväg 10
62141 Visby

Kontakt:
Tel: 0704376170
E-post: centrumnolla@hotmail.com

Se all info