Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Barn har spring i benen och om barn får springa mår de bra. Därför satsar RF-SISU Gotland på ett bygga broar mellan idrottsrörelsen och skolan genom projektet Rörelsesatsning i skolan. Bra grej: fysisk aktivitet anses främja inlärningsförmågan.
 
Det finns en uppsjö av ekonomiska stöd att söka, så många att de kan vara svåra att reda ut eller hålla reda på. Det sköna är att med lite insikt går det att lätta den ekonomiska bördan för kassören. Det finns pengar att göra.
 
Fyra förkämpar för friskvård och folkhälsa får fina förtjänsttecken. Framgångsrikt föreningsledarskap under 30 år ska det till för att få Riksidrottsförbundets förtjänsttecken. Grattis Thorsten Palmquist, Rolf Jakobsson, Anders Nilsson, Jan Lindel...
 
Folkbildning är något fint. Där kan vi träffas för att utvecklas utanför tränings- eller tävlingsarenan. Våra idrottskonsulenter möter ledare, tränare, styrelsemedlemmar, aktiva och föräldrar över hela ön för att lyssna in föreningens behov.
 
In i det längsta försökte de men fick till slut ge vika för viruset. Den gotländska Idrottsgalan går inte att genomföra digitalt – RF-SISU Gotland satsar i stället på en dubbel idrottsgala 2022.
 
Gymnasterna toppar och fotboll är överst både när det gäller antalet LOK-stödsammankomster och utbildningstimmar för 2020. Glädjande är att parasport och flygsport slagit sig in på listorna.
 
Gustav Du Rietz och hans kompisar firade in våren och 16 000 friska kronor i klubbkassan med ett parti boule. Almedalens Bouleklubb har tillsammans med ett fyrtiotal gotländska idrottsföreningar tagit del av en satsning på äldre som vill idrotta.
 
Leader Gute fördelar tolv miljoner kronor till utvecklingsprojekt på Gotland i år och 2022. Det öppnar dörren för idrottsföreningar att utveckla sin verksamhet. God hälsa, bra anläggningar och hållbar vattenförsörjning är några projektmöjligheter.
 
Lisa Berg har sedan hon var 13 år haft olika roller som ideell idrottsledare. Hon har stött på många kloka gummor och gubbar. Några inte så kloka. – Jag är ganska förskonad, det känns som att jag kunnat göra min röst hörd, säger hon.
 
En gång åtskilda av kontinenter och kultur. I dag som systrar i arbetet att ge kvinnor en röst i idrottens maktkorridorer. Barbro Wettersten, en sportig styrelseveteran och Shamima Aktar som flydde sitt land för att ge kvinnor en röst.
 
I dag har idrottsföreningar runt om i landet fått besked om hur mycket pengar de får i kompensationsstöd.
 
Folkhälsomyndigheten har fattat beslut att idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Beslutet grundas på det rådande allvarliga smittläget.
 
Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade idag att de som är födda 2002 och senare återigen kan återgå till sina idrottsträningar och betonar vikten av att även gymnasieungdomarna nu får tillgång till träning igen.
 
Från och med i år blir projektet ”Rörelsesatsning i skolan” en del av RF:s ordinarie verksamhet. – Tillsammans med Gotlands skolor och idrottsföreningar kan vi bidra till ökad rörelse bland barnen på Gotland, säger Jan Christoffersson RF-SISU...
 

Vårens utbildningar

(2021-01-27 12:27)
Äntligen, ett nytt år med nya möjligheter. Vi har en rykande färsk utbildningskatalog fylld med utbildningar och kurser för våren.
 
12

Vill ni bli medlem i Idrotts Kamraterna Rauk kontakta oss.

Vill ni vara med och engagera er i Idrotts Kamraterna Rauk, kontakta oss.

Har ni ideér om olika arrangemang, kontakta oss.

Postadress:
Idrotts Kamraterna Rauk - Varpa
Österbyväg 10
62141 Visby

Kontakt:
Tel: 0704376170
E-post: centrumnolla@hotmail...

Se all info