Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


I dag har idrottsföreningar runt om i landet fått besked om hur mycket pengar de får i kompensationsstöd. På Gotland får 23 föreningar en summa baserad på hur stor förlust de gjort i förhållande till sin omsättning.
 
Med anledning av rådande smittläge har tävlingskommittén i Region Öst tillsammans med den operativa ledningen i respektive distrikt och dess tävlingskommittéer beslutat att pausa allt serie- och matchspel till den 31 december.
 
Region Gotland skjuter till ytterligare en miljon kronor i coronastöd för de gotländska idrottsföreningarna. Ansökningen är öppen mellan 17 november och 2 december och gäller perioden 1 oktober till och med 31 december 2020.
 
Regeringen skärper tonen för att begränsa smittspridningen. Gränsen för allmänna sammankomster sänks från 50 personer till åtta. Beslutet ska träda i kraft den 24 november och gälla till 24 december men kan förlängas.
 
I dag meddelade Folkhälsomyndigheten att i samråd med smittskyddet på Gotland införa de allmänna skärpta råden. Idrottsrörelsen anpassar sig för att inte bidra till ökad smittspridning. Detta gäller till och med 10 december, men kan förlängas.
 
Välkommen till en digital frågestund med smittskyddsläkare Maria Amér.
 
Dagens hemliga ord är; disciplin. Lägg till vinnarskalle. Bara du kan vinna viruskampen och det är dags att visa att idrottsgotland är fullt av disciplinerade vinnarskallar. Smittspridningen i samhället ökar och idrotten är inget undantag.
 
Anna Jakobsson älskar idrott. Har alltid gjort. Uppvuxen i en idrottsfamilj kom hennes barndom att präglas av glädjen att prova många olika sporter. I dag är hon en av landets vassaste innebandyspelare i ett av Sveriges bästa innebandylag.
 
På grund av ökad smittspridning av covid-19 skärptes under torsdagen de allmänna råden i Stockholm, Östergötland och Västra Götaland. Det påverkar delar av den gotländska tävlingsidrotten.
 
Glädjande besked, den gotländska idrottsgalan blir av – men i lite annan förpackning. På grund av risken för smittspridning blir festkvällen ett digitalt liveevent. Idrottsgalan kan följas av hela Gotland på helagotland.se.
 
RF-SISU Gotland gav sig tillsammans med Bildbyråns fotograf Maxim Thoré ut på en liten miniturné i lördags. De startade hos Gotlands Fäktklubb och fick ett flygande slut hos Gotlands Flygklubb, och blev en del av ett gripande nationellt...
 
Från soluppgång till solnedgång samlas människor över hela ön för att träna, tävla, umgås och ha kul tillsammans. I en unik satsning skickar RF den 10 oktober ut 20 av Sveriges bästa fotografer för fånga en helt vanlig idrottsdag.
 
Riksidrottsförbundet fördelar regeringens kompensationsstöd om 1 miljard kronor för resten av 2020 i två omgångar. Regelverket är i stort detsamma med några konkreta förändringar jämfört med i våras.
 
Plocka fram resultatrapporter, årsredovisningar och andra handlingar som är nödvändiga för att söka kompensationsstöd för hösten. Regeringen har ett stödpaket på 1 miljard kronor för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin.
 
Vi har snart ett exceptionellt speciellt år bakom oss. Hur summerar man idrottsliga insatsern när sporten varit hårt begränsad i sina möjligheter att utöva verksamheten? Vi vill gärna prisa – och tänker hylla vinnarna på ett smittsäkert sätt.
 
12

Vill ni bli medlem i Idrotts Kamraterna Rauk kontakta oss.

Vill ni vara med och engagera er i Idrotts Kamraterna Rauk, kontakta oss.

Har ni ideér om olika arrangemang, kontakta oss.

Postadress:
Idrotts Kamraterna Rauk - Varpa
Österbyväg 10
62141 Visby

Kontakt:
Tel: 0704376170
E-post: centrumnolla@hotmail.com

Se all info